I episode nummer 17 snakker vi om vektreduksjon og myter om dette temaet. Vektreduksjon er et mål for veldig mange mennesker, i parallell med at stadig flere er overvektige eller har fedme. Dessverre overkompliseres temaet i stor grad og mange henger seg opp i detaljer som ofte er mer eller mindre ubetydelige i det store bildet. Her forsøker vi å ta for oss noen av de mest kjente vektreduksjonsmytene, samtidig som vi gir noen praktiske råd på veien.
Innhold
Intro: 0-1:30
Myte 1: Du må spise ofte 1:30-02:41
Myte 2: Den optimale dietten for vektreduksjon 02:41-08:50
Myte 3: Du må ikke spise sent 08:51-11:20
Myte 4: Du må spise frokost 11:20-12:51
Myte 5: Rask vektnedgang er alltid uheldig 12:51- 17:20
Myte 6: Trening før frokost forbrenner mer fett 17:20-20:21
Myte 7: Kunstig søtning er negativt for vektreduksjon 20:22-25:45
Myte 8: Fettforbrennende trening 25:45-28:05
Myte 9: Sukker er årsaken til overvekt 28:05-33:15
Outro: 33:15-33:42
Hør på Sterkere podkast
Abonner og lytt til Sterkere via Apple Podcasts, eller via RSS-feed.
Eller lytt til episoden direkte under her:
Veldig bra podcast!! Lærer så mye når jeg hører på dere. Godt å lære av noen som vet hva de snakker om. Gleder meg til neste episode.
17 år gammel jente som er over snittet interessert i trening og ernæring.
Takk for det! Hyggelig at du synes podcasten er lærerik! 🙂
Hei!
Takk for super podcast!!
Jeg har et muligens dumt spm til begrepet energiprosent. Når dere sier at man bør spise max 10 energiprosent sukker; betyr det at man regner utifra daglig energiintak i cal? Dvs at ved et dgl totalinntak på 1000kcal bør max sukkerinntak være 100kcal?
Jeg ønsker meg en podcast om utregning av anbefalt matinntak. Dere var såvidt innom det i en av de første podcastene, men jeg syns det er vanskelig å vite om jeg får i meg nok vitaminer og spesielt mineraler mtp benskjørhet og samtidig ikke spise for mye eller ty til tilskudd.
Hvor viktig er egentlig melkeprodukter?
En kommentar til det å spise frokost eller ikke; jeg vet ikke hvor mange av lytterne som er studenter/elever, men jeg vil tro det er endel. Det ville vært interessant å høre forskningsresultater av både ulike spise-, søvn- og treningsvaner på konsentrasjonsevne, prestasjoner og ikke minst livsmestringsfølelse.
Hei Nina!
Stemmer, spiser du totalt 1000 kalorier (alt for lite for normale voksne selvsagt) burde maks 100 kalorier komme fra sukker, gjennomsnittlig over tid. Enkeltdager med mer enn dette er neppe noe problem.
Jeg vil anbefale deg å prøve å loggføre kostholdet ditt via et program som “kostholdsplanleggeren” der du kan få ett innblikk i innholdet av mikronæringsstoffer i maten du spiser sammenlignet med ditt behov. Utvalget av matvarer med full info om mikronæring er ikke alltid så bra, men det gir i hvert fall et inntrykk av hvor mye du får i deg.
Melkeprodukter er en flott kilde til høyverdig protein og mikronæringsstoffer, men man kan fint klare å dekke behovet sitt for dette uten melk om man spiser smart. Har man allergier/intoleranse mot melk eller ikke liker melkeprodukter kan man derfor klare seg helt fint!
Takk for input angående frokost. Det er nok såpass individuelt hvordan man fungerer på morgenen med mat eller ei, så man kan nok ikke gi noen generelle råd til alle hvorvidt frokost er nødvendig eller ei, men det uten vil et spennende tema!